Business consultant - financial services

 

Amsterdam, fulltime

Kent de hypothekenwereld en het hypotheekproces voor jou geen geheimen meer? En ben jij toe aan een volgende stap waarbij je als consultant aan de slag gaat om het hypotheekproces verder te verbeteren en te innoveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

DV-vcncy-BUS-CONS-hr.jpg
 

WIJ ZIJN DAVINCI

Een ervaren softwareleverancier en IT-adviesorganisatie met een duidelijke focus op de totale lifecycle van consumentenkredieten, zowel consumptief als hypothecair: een échte FinTech organisatie.

De unit Davinci Consultancy – Financial Services is o.a. verantwoordelijk voor het beheer (infrastructuur en protocol) en doorontwikkeling van de communicatiestandaarden van één van de meest vooraanstaande branche-initiatieven in de financiële sector: HDN. Onze experts weten alles van (innovatie van) hypotheekprocessen en leveren hun expertise aan deze vereniging, maar daarnaast ook aan andere financiële dienstverleners.

Ruim 200 hoogopgeleide professionals werken vanuit Amsterdam, Antwerpen (België), Bratislava en Žilina (Slowakije) intensief, via de Agile methode, met elkaar samen aan het beste resultaat voor onze klanten. Kom jij ons team versterken?

 
 

HOE ZIET JOUW BAAN ERUIT?

In de rol als Business Consultant binnen de unit Financial Services ben je inhoudelijk betrokken bij HDN-werkgroepen die zich buigen over de ontwikkeling van de HDN standaard met het oog op veranderende wet- en regelgeving, veranderende processen en het doen van digitaliseringsslagen op het gebied van het delen van (bron)data. Je analyseert en adviseert en doet verbeteringsvoorstellen t.b.v. de HDN dienstverlening op deze thema’s. Je vertaalt de eisen vanuit de HDN gebruikers naar wijzigingsvoorstellen. Ook draag je bij aan het vormgeven en uitvoeren van de certificeringen van gebruikers van het HDN platform en de HDN standaard. Op basis van analyses en/of de inventarisatie(s) van de wensen van marktpartijen signaleer je proactief optimalisaties voor de HDN standaard.

Verder bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • (mede) begeleiden van werkgroepen die zich richten op het verbeteren van de digitale processen rondom hypotheken, consumptief kredieten en verzekeringsproducten;

 • maken van analyses en het treffen van andere voorbereidingen voor de werkgroepen HDN standaard;

 • ondersteunen bij en uitvoeren van certificeringen en daarbij ben je mede verantwoordelijk voor het certificeringsbeleid en de certificeringsprocessen;

 • signaleren van mogelijke verbeteringen in de berichtstandaarden of het certificeringsproces aan de hand van gemaakte analyses;

 • adviseren en (mogelijk op locatie) ondersteunen van aanbieders en andere gebruikers bij het doorvoeren van (product)wijzigingen en nieuwe data-uitwisselingen in hun systemen;

 • beantwoorden van vragen van gebruikers van het HDN platform over de berichtenstandaard;

 • het signaleren van kansen om de dienstverlening van de Unit verder uit te breiden.

Het betreft een zeer diverse functie, waarin je opereert op het snijvlak van business & IT en waarbij je veel in contact staat met diverse stakeholders in de financiële wereld.

 

WIE BEN JIJ?

Je bent een consultant in hart en nieren: proactief, dienstverlenend, innoverend en doelgericht. Deze consultancy skills weet je te combineren met jouw kennis van en ervaring met de hypothekenbranche en de hypotheekprocessen. Deze functie is ideaal voor een kandidaat die toe is aan een tweede of derde stap in zijn/haar loopbaan. Verder beschik je over:

HR-icon-job_experience.png

Een afgeronde HBO opleiding

HR-icon-job_experience.png

Een uitstekend gevoel voor verhoudingen en voor de belangen van de verschillende stakeholders

HR-icon-Market_Knowledge.png

Analytische vaardigheden waarbij je verbanden legt, maar tegelijkertijd de details niet uit het oog verliest

 
HR-icon-Agile_Scrum.png

Kennis van HDN-berichten en van de informatiebeveiliging en standaarden daaromtrent (is een pré)

HR-icon-Agile_Scrum.png

Kennis van hypotheek-, verzekerings- en/of consumptief krediet producten

HR-icon-job_languages.png

Uitstekende schrijf-, presentatie- en adviesvaardigheden en ben je communicatief sterk

 

WAT BIEDEN WIJ JOU?

 • Ongekend goede werksfeer met de allerleukste collega’s

 • Legendarische jaarplanweekenden waarop zowel gewerkt als gefeest wordt

 • Veel eigen verantwoordelijkheid

 • Platte en informele organisatie waar bij ons op kantoor hippe sneakers en spijkerbroeken welkom zijn

 • Ruimte voor groei en ontwikkeling, maar je moet er zelf proactief mee aan de slag

 • Werken met internationale collega’s in België en Slowakije

 • Natuurlijk geld! En 25 vakantiedagen, mits je belooft terug te komen ;-)

 
bart+kastelein+copy.png

“Ik werk nu ruim 6 maanden met veel enthousiasme in het hypothekenteam. Ik geniet het meest van het creatieve proces van softwareontwikkeling en het vieren van gezamenlijk behaalde resultaten, met én voor onze klanten! Ik omschrijf het werken bij Davinci in de volgende tegenstellingen: Vrijheid en verantwoordelijkheid. Techniek en business. Inhoud en project. Werken en ontspannen. Schrikt dit je niet af én toon je graag initiatief? Dan moet je zeker een kop koffie komen drinken. 😊”

- Bart Kastelein, business analist

 

DE VOLGENDE STAPPEN

Je kunt solliciteren door middel van onderstaande knop.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en aansluitend een arbeidsvoorwaardengesprek. Alvorens een kandidaat in dienst kan treden, gaan wij de referenties van de kandidaat na, toetsen wij de echtheid van de diploma’s en de identiteitspapieren en vragen wij een verklaring omtrent gedrag.

 
 
Diederik Gerbranda