Software architect (senior)

 

Amsterdam, fulltime

Als technisch sterke en ervaren software architect leg jij binnen Davinci de basis voor de doorontwikkeling van onze bestaande software en nieuwe innovaties. We hebben jou nodig voor het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe toepassingen die lenen gemakkelijker moeten maken voor zowel leningverstrekkers als voor de consument. Als jij een passie hebt voor het uittekenen de architectuur van complexe software applicaties, dan ben jij misschien wel dé senior software architect die onze SaaS-dienstverlening in de cloud (AWS) naar een nog hoger niveau kan tillen.

DV-vcncy-SOFT-ARCHT-hr.jpg
 

WIJ ZIJN DAVINCI

Een ervaren softwareleverancier en ICT-adviesorganisatie met een duidelijke focus op de totale lifecycle van consumentenkredieten, zowel consumptief als hypothecair: een échte FinTech organisatie.

Onze software bieden we als SaaS-oplossing aan en wordt gehost bij AWS. Voor sommige branches is dat heel gewoon, voor onze sector vooruitstrevend. Wij onderscheiden ons door onze hoogwaardige software altijd te leveren in combinatie met diepgaande kennis van de markt en een scherpe blik van onze consultants.

Ruim 200 hoogopgeleide professionals werken vanuit Amsterdam, Antwerpen (België), Bratislava en Žilina (Slowakije) intensief, via de Agile methode, met elkaar samen aan het beste resultaat voor onze klanten. Kom jij ons team versterken?

 
 

HOE ZIET JOUW BAAN ERUIT?

Jouw standplaats is ons kantoor in Amsterdam, maar je bent vaak bij onze verschillende klanten in de Randstad. Ook zit jij eens in de twee weken op ons kantoor in Antwerpen. Jij hebt als software architect een vooruitziende blik op thema’s als security, machine learning en big data. Je werkt veel in projectteams waar je een centrale rol vervult en ervoor zorgdraagt dat de architectuur naadloos aansluit bij de behoefte van onze klanten. Daarbij werk je samen met de andere software architecten, project teams, product teams en natuurlijk de klant. Je geeft richting aan de lange termijn koers en je schaaft jouw kennis continu bij, welke je vervolgens omzet in nieuwe creatieve oplossingen. Je brengt deze kennis over aan het team en neemt anderen met je mee in jouw aanpak en visie. Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het adviseren van klanten en/of ontwikkelteams over de te gebruiken software stack en frameworks, test infrastructuur (automated testing, CI/CD);

 • Het participeren in klantprojecten om integratievraagstukken tussen Davinci producten, maatwerk en third-party producten en/of klantinfrastructuren te begeleiden en te sturen;

 • Het ontwikkelen van prototypes voor de meest cruciale onderdelen van Davinci producten om de haalbaarheid te verifiëren;

 • Het day to day begeleiden van één of meerdere scrumteams;

 • Het opstellen van software architectuur documenten (voorbereiden van beslisdocumenten voor het management);

 • Vormgeven aan non functional requirements, zoals vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid/schaalbaarheid en beheersbaarheid in software architectuur documenten.

 

WIE BEN JIJ?

Je bent een echte teamspeler en gaat altijd voor het beste resultaat. Je bent in staat de lead te nemen in de te bewandelen koers en weet anderen hierin mee te nemen. Je wilt het verschil maken en schuwt het niet om af en toe eigenwijs te zijn. Je beschikt over:

HR-icon-job_experience.png

Uitgebreide ervaring met AWS, waaronder SQS, SNS, Lambda, S3 en CloudFormation

HR-icon-job_experience.png

Minimaal 5 jaar werkervaring als software architect en/of lead developer

HR-icon-Market_Knowledge.png

Uitgebreide kennis van .Net en C#, Angular, SQL Server, netwerk protocollen, web services, API’s en event-driven architectuur

 
HR-icon-Agile_Scrum.png

Analytisch vaardigheden en het vermogen om complexe problemen te vertalen naar realiseerbare producten en oplossingen

HR-icon-Agile_Scrum.png

Communicatieve vaardigheden om klanten te kunnen begeleiden en adviseren

HR-icon-job_languages.png

Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

 

WAT BIEDEN WIJ JOU?

 • Ongekend goede werksfeer met de allerleukste collega’s

 • Legendarische jaarplanweekenden waarop zowel gewerkt als gefeest wordt

 • Veel eigen verantwoordelijkheid

 • Platte en informele organisatie waar hippe sneakers en spijkerbroeken welkom zijn

 • Ruimte voor groei en ontwikkeling, maar je moet er zelf proactief mee aan de slag

 • Werken met internationale collega’s in België en Slowakije

 • Natuurlijk geld! En 25 vakantiedagen, mits je belooft terug te komen

 
bram+derkinderen+copy.png

“Gezien de groei van ons bedrijf en het stijgende aantal klanten, liggen er steeds nieuwe uitdagingen voor ons klaar wat betreft architectuur, security en ook performantie. Dit zorgt er ook dat we constant nieuwe technologieën en methodologieën in ons framework moeten opnemen. We zijn samen verantwoordelijk, maar iedereen heeft wel zijn eigen domein waar hij wat meer in gespecialiseerd is.”

- Bram Derkinderen, senior architect

 

DE VOLGENDE STAPPEN

Je kunt solliciteren door middel van onderstaande knop.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en aansluitend een arbeidsvoorwaardengesprek. Alvorens een kandidaat in dienst kan treden, gaan wij de referenties van de kandidaat na, toetsen wij de echtheid van de diploma’s en de identiteitspapieren en vragen wij een verklaring omtrent gedrag.

 
 
Diederik Gerbranda