Data architect bij Davinci: pioinieren en learning on the job

 
Frans-van-Egdom.jpg

Naam: Frans van Egdom
Functie: Data architect

Ruim tien jaar geleden kwam ik als stagiair met grote interesse in ICT via een bekende in aanraking met Davinci. Een leerzame stage bij het onderdeel NBWO (modelmatige inschatting van woningwaarde), een paar jaar en vele interessante projecten verder, stuur ik als data architect een team van zeven man aan. Mijn stagebegeleider van destijds is mijn sparringpartner bij migratietrajecten – zo kan het gaan!

Complexe datavraagstukken

Als data architect houd ik mij, samen met mijn team, bezig met complexe datavraagstukken. Daarbij kan je denken aan datamigratie projecten en de project overstijgende verbetering van het datamanagement. Eigenlijk leggen wij de link tussen (big)data, de technologie en de business value voor onze klanten en onze eigen diensten. Enerzijds zijn wij dus bezig met het optimaliseren van de processen van onze klanten, anderzijds zijn we bezig met data driven (lange termijn) prioritering van onze eigen oplossingen. Tegelijkertijd raakt mijn werk ook generieke topics zoals security, compliance en GDPR. Dit maakt het werk erg veelzijdig.

Easily bored en sparren met collega’s

In mijn functie heb ik contact met veel verschillende mensen binnen de organisatie: van product owners tot aan een architect policy board, maar ook extern met klanten. Projecten volgen elkaar in een rap tempo op. Dat maakt mijn werk erg afwisselend: iets dat voor iemand die ‘easily bored’ is, erg belangrijk is. Wat daar ook aan bijdraagt, is de manier waarop we leren: écht on the job – we gaan op onderzoek uit, lezen artikelen en sparren met elkaar. Trends in ons (data) vakgebied volgen we op de voet. En de beste ideeën? Die schieten mij vaak te binnen als ik op de fiets zit.

Frans_JPW 2018.jpg

“Typisch Davinci is de no-nonsense mentaliteit: papier en vergaderen is niks voor ons!”

Pionieren en met nieuwe dingen bezig zijn

Wat echt typisch Davinci is, is het informele karakter van de organisatie, de gedrevenheid en no-nonsense mentaliteit van de medewerkers: papier en vergaderen is niks voor ons. Opvallend is daarnaast gedrevenheid en resultaatgerichtheid: we willen de traagheid/processen bij klanten echt verbeteren. De manier waarop we dat doen is vernieuwend. In dat opzicht zijn we aan het pionieren en dat maakt het werk uitdagend en interessant.

What’s next?

De komende periode is gericht op het project overstijgend overzicht bewaken op datagebied én op het verder uitbouwen van ons Data team! Ben jij een data duizendpoot of wil je het worden? Reageer dan op onze openstaande vacature voor junior Business Intelligence developer!

 
Diederik Gerbranda