De start van young professional Annemarie bij Davinci

 
LARGE_Annemarie-Velver-2.jpg

Naam: Annemarie Verver
Functie: Consultant en Scrum Master

Mijn (studie)achtergrond

Net uit de studiebanken met een MSc diploma Beleid, Communicatie en Organisatie op zak. “Wat ga ik doen?” “Wat voor organisatie past bij mij?”. Dit zijn enkele vragen die ik mijzelf stelde. Met mijn (studie) achtergrond is een FinTech organisatie wellicht niet het eerste waar je aan zou denken. Echter, het raakvlak tussen business en ICT sprak mij aan en tijdens mijn studie heb ik enige ervaring binnen de financiële dienstverlening opgedaan. Ik vind het interessant de vertaalslag te maken tussen de functionele wensen van de klant (“als ik op dat knopje druk, wil ik dat er het volgende gebeurt….”) naar de techniek. Daarnaast was voor mij duidelijk dat ik projectmatig wilde werken. Binnen projecten werk je gezamenlijk toe naar een concreet doel en als het project “geslaagd is” rond je het ook weer af. Je ziet veel verschillende organisaties en je werkt met veel verschillende typen mensen. Heel leerzaam!

Kennismaking Davinci: inhousedag

Via de Inhousedag (najaarseditie 2016) heb ik Davinci leren kennen. De inhousedag gaf mij een goed beeld van de organisatie, waarbij mij de betrokkenheid, gedrevenheid en zelfstandigheid van de medewerkers het meeste opviel. De behandelde casus was realistisch en gaf een goed beeld van wat Davinci doet. De lunch (alle medewerkers schuiven aan één lange tafel aan) en de borrel gaven daarentegen weer een goede indruk van de open, informele en sociale cultuur van Davinci. Tijdens de inhousedag werd mij al snel duidelijk dat Davinci niet alleen openstaat voor mensen met een technische achtergrond, de young professional zonder technische achtergrond is net zo goed van harte welkom. Uiteraard is affiniteit met de wereld van ICT wel een must.

De klant is koning

Als consultant heb ik twee verschillende rollen in het consumptief krediet domein voor toonaangevende financiële dienstverleners. Enerzijds breng ik functioneel bedrijfsprocessen in kaart, anderzijds ontdek ik hoe technisch de vertaalslag te maken. Ook ben ik bezig met het optimaliseren van interne (team) processen. Ik werk samen met collega’s met verschillende achtergronden en uit verschillende landen, waaronder België en Slowakije. Je leert veel van elkaar omdat iedereen expert is in zijn/haar eigen vakgebied. Hierdoor versterk je elkaar! De gemeenschappelijke deler is dat we met het hele projectteam het beste resultaat willen bereiken voor de klant. De wensen van de klant staan altijd voorop.

Annemarie Verver.jpg

“Opvallend is de betrokkenheid, gedrevenheid en zelfstandigheid”

Innovatief, open en sociaal

Het duurde niet lang voordat ik mijn plek had gevonden binnen Davinci. Davinci is voor mij een innovatieve, open en sociale organisatie om voor te werken. Al voordat ik bij Davinci startte, schoof ik aan bij het kerstdiner. Dat gaf mij een heel welkom gevoel. Ook worden er bij Davinci veel informele en sociale activiteiten georganiseerd, van feestelijke borrels of sportieve events tot LAN-parties. Voor iedereen wel wat!

Ambitie: ontwikkeling tot allround consultant

Mijn persoonlijke ambitie bij Davinci ligt in het (door)ontwikkelen van mijn kennis en vaardigheden op het gebied van allerlei IT-processen binnen de financiële sector. Hierbij wil ik kennis opdoen van alle facetten die komen kijken bij het opbouwen en behouden van een duurzame klantrelatie op basis van een softwareapplicatie. Ik wil mij graag ontwikkelen tot een allround consultant die verstand heeft van het implementatieproces van A tot Z en daarbij de klant volledig kan ondersteunen en adviseren. En die ruimte en begeleiding krijg ik ook!

 
Diederik Gerbranda