Informatie analist bij Davinci: verantwoordelijkheid en vooruitgang

 
Gerben-Dambrink.jpg

Naam: Gerben Dambrink
Functie: Informatie analist Close & BisBKR

De reden waarom ik twee jaar geleden begon als informatie analist bij Davinci? De goede sfeer in combinatie met een uniek product. Dit is nog steeds wat ervoor zorgt dat ik elke ochtend met plezier naar kantoor ga.

Veel klantcontact en snel schakelen

Als informatie analist voor Close Origination (onze mid-office) voor consumptief krediet en BisBKR, is het mijn taak om verbeteringen te inventariseren, zowel vanuit de klant als vanuit ons generieke product, de impact van deze wijzigingen in te schatten en te analyseren hoe we de wijzigingen in onze generieke oplossingen kunnen inpassen. Dat betekent dus: veel klantcontact en snel schakelen. Maar ook, samen werken aan een steeds beter en optimaler proces; het gebeurt regelmatig dat klantwensen ons generieke product doen verbeteren. Het leuke is dat ik de vertaalslag maak tussen business en ICT en dat ik elke dag werk aan een puzzel die opgelost moet worden – erg uitdagend! Wat mijn functie daarnaast erg leuk maakt is de hoeveelheid verantwoordelijkheid en vrijheid die ik binnen mijn functie krijg. Daardoor voelt de oplossing echt als een beetje van mijzelf.

De Davinci cultuur

Voor mij is de open en informele sfeer typerend voor Davinci. Je kunt bijvoorbeeld naar iedereen toestappen, inclusief de directie. Daarnaast vind ik het leuk dat contact niet beperkt blijft tot je eigen team of afdeling, maar dat er veel gemixt wordt tijdens de gezamenlijke lunch, jaarplanweekenden en andere uitjes. Voor mij voelt het als één grote Davinci familie, ook met mijn collega’s in Antwerpen en Slowakije. Wat ik verder opvallend vind is dat innovatie een belangrijke plek binnen het bedrijf heeft: kansen zien en nieuwe dingen gelijk uitproberen, bijvoorbeeld zoals we gedaan hebben met de digitale ondertekening van een aanvraag. Dit zorgt voor een beduidend sneller, efficiënter en betrouwbaarder proces.

Letterlijk in de cloud!

Mijn meest bijzondere Davinci moment is de parachutesprong die ik in 2017 met mijn team won bij de Davinci Innovation Award tijdens het jaarplanweekend op Texel. De weken voorafgaand aan het weekend had mijn team hard gewerkt: van het uitdenken van het concept, tot de presentatie in de vorm van een video waarbij we klanten geïnterviewd hebben. Het harde werken werd beloond met de eerste prijs – een parachutesprong! Super gaaf, wat een ervaring!

Gerben+Dambrink.jpg

“Het leuke is, door de constante ontwikkelingen is ons werk eigenlijk nooit af, het kan altijd beter!”

What’s next?

Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en steeds beter te worden in wat ik doe. Dit is vooral in de breedte, aan de procesmatige en technische kant. Binnen Davinci wil ik mij blijven focussen op het efficiënter inrichten van processen en de klant daarbij zo goed mogelijk te helpen. Belangrijk is daarbij te blijven leren en vooral ook te innoveren. En het leuke is, door de constante ontwikkelingen is ons werk eigenlijk nooit af, het kan altijd beter!

Wat is Close Origination?

Close Origination is een geavanceerde mid-office oplossing die ervoor zorgt dat aanvragen voor kredieten en hypotheken automatisch verwerkt worden. Het is een onderdeel van de Close Suite, de totaaloplossing die vanaf het moment van aanvraag tot en met (bijzonder) contractbeheer voor digitale verwerking zorgt. De oplossing is volledig cloud enabled en wordt geleverd als (gecertificeerde) SaaS oplossing.

Wat is BisBKR?

BisBKR is een oplossing voor het automatisch toetsen bij BKR. Door het gebruik van een slimme matchingfunctie is BisBKR in staat om geautomatiseerd te toetsen: alleen de kredieten van de persoon met de juiste kenmerken worden teruggegeven. Dit resulteert in een efficiënter proces, voorkomt handwerk en eventuele fouten.

 
Diederik Gerbranda