Met je masterdiploma op zak aan de slag bij Davinci

 
Mustafa-Al---Asadi-LARGE.jpg

Naam: Mustafa Al-Asadi
Functie: Designer/developer business rules

Bij Davinci heb ik een baan gevonden die perfect aansluit op waar ik voor opgeleid ben: Business Computing. Het mooie is dat ik in mijn werk de wereld van de IT combineer met de financiële wereld. Inmiddels heb ik de kans om in het buitenland te werken al benut, zo was ik in december 2018 een maand in India. Door de kansen en doorgroeimogelijkheden die Davinci mij biedt, de open werksfeer en gezellige collega’s haal ik veel voldoening én plezier uit mijn werk.

Focus op de toekomst

Met mijn master Business Systems Integration op zak, behaald aan Brunel University London, besloot ik voor een tussenjaar te gaan. Zo had ik ruim de tijd om te reizen, mijn familie te bezoeken en me op een baan te oriënteren. Omdat ik Nederland miste, ben ik daar naar werk gaan zoeken en bij Davinci terecht gekomen. Daar komen twee fascinerende werelden bij elkaar: de IT en de financiële sector. Davinci is een bedrijf dat zich focust op de toekomst en dat spreekt me aan. Het is mooi dat ik mijn bijdrage kan leveren aan de digitalisering van de financiële sector die nu volop gaande is. Een ontwikkeling die je niet meer tegenhoudt. De opkomst van cryptocurrencies zoals Bitcoin toont dat aan. Als designer/developer zet ik de business rules van de klant om in software met de programmeringstaal DSL. Zo ben ik de tussenpersoon tussen de eisen van bijvoorbeeld leningen- en hypotheekverstrekkers en de vertaling van die eisen in softwareprogrammering.

Werken in kleine teams

Wat ik zo fijn vind aan mijn werk bij Davinci is dat ik weet waar ik aan toe ben en wat ik aan mijn collega’s heb. Het is een toegankelijke, platte organisatie waar we werken in kleine teams van ongeveer 4 tot 6 collega’s. We houden dagelijks een meeting waarin we bespreken hoe we ervoor staan en vooral wat er beter kan. Het team bestaat uit business analisten en business rule developers. Mijn expertise ligt natuurlijk bij het programmeren; toch is het ook voor mij belangrijk affiniteit met de financiële wereld te hebben.

Mustafa_v1.JPG

“Het mooie is dat er hier geluisterd wordt naar je wensen en interesses en je de kans krijgt die te volgen”

Het voelt als familie

Er heerst op onze afdeling een prettige, ongedwongen sfeer. Je hebt de vrijheid om zelfstandig te werk te gaan en om je mening te uiten. We moedigen elkaar aan en komen zelf met initiatieven en ideeën voor verbeteringen. Bij Davinci is er ook genoeg ruimte je collega’s beter te leren kennen. Zo zijn er regelmatig activiteiten, bijvoorbeeld LAN-party’s, sportevenementen en zeiltochten. Elk jaar organiseren we een groot kerstfeest en zelfs Sinterklaas wordt gevierd. Collega’s hebben onderling een sterke band, je voelt je als 1 bedrijf waarin we samen naar 1 doel toewerken. We zijn vrolijk en positief en het teamwork is perfect. Het voelt als familie.

Unieke ervaring in India

Als je initiatief toont en laat weten wat je wensen zijn, kun je bij Davinci een hoop voor elkaar krijgen. Zo heb ik nu al de kans benut in het buitenland te werken. In december 2018 was ik in India om bij onze businesspartner Aspire Systems in samenwerking met andere programmeurs business rules te verbeteren. Het aantrekkelijke aan werken in het buitenland is dat je een unieke ervaring opdoet. Je maakt mee hoe het er in een ander land bij een ander bedrijf aan toegaat, hoe ze daar bijvoorbeeld met requirements omgaan. En het fijne was dat op locatie alles perfect geregeld was.

What’s next?

Wat mijn ambities zijn? Op het moment vooral een hoop ervaring binnen het bedrijf opdoen. Ik heb nog veel te leren van bijvoorbeeld collega’s die al meer dan 20 jaar ervaring hebben. Ik wil graag meer kennis opdoen, me meer verdiepen in de markt. Bijvoorbeeld hoe het precies werkt met hypotheken, leningen en vastgoed. Verder heb ik altijd een grote interesse gehad in technologie; op dat vlak blijf ik me uiteraard ook ontwikkelen. Er is altijd iets wat mijn nieuwsgierigheid wekt en als ik iets interessant vind, dan wil ik er meer van weten. Ik heb geen ultiem doel voor ogen, maar volg in mijn loopbaan vooral mijn gevoel. Het mooie is dat er binnen Davinci geluisterd wordt naar je wensen en interesses en je de kans krijgt die te volgen.

Financial Technology

Ik geloof dat Financial Technology de toekomst heeft. Niet alleen in mijn vakgebied, maar ook maatschappijbreed. Algemene kennis over IT en de financiële sector is voor iedereen van belang. Er staat ons op dit gebied nog een hoop te wachten. Het is mooi dat ik bij die ontwikkeling betrokken ben en mijn bijdrage daaraan kan leveren.

 
Diederik Gerbranda